27 de maig 2007

La volta a la demarcació en 56 municipis


Modestament però amb entrega i afecte cap als nostres candidats municipals, aquests dies de campanya i precampanya he fet actes electorals en 56 municipis de les comarques gironines, que és una demarcació amb 221 municipis. No hi ha res millor per parar l’orella i escoltar el batec del país, els neguits, les ànsies i les esperances que recórrer quants més replecs del país millor. No tot és mercadotècnia ni impactes mediàtics – la informació periodística en campanya electoral entra en al rutina, la previsibilitat i quasi la saturació- es una campanya electoral. I menys en una campanya municipal. Fa un temps, parlant amb en Miquel Roca de Convergència i del nostre futur em deia: “Hi haurà futur i sang nova sempre que en tots els municipis del país hi hagi gent, molt bona gent, disposada a donar la cara en les llistes de les eleccions municipals”. Un cop més he trobat motius per a l’optimisme i la fortalesa de la nostra opció en aquest periple per pobles i ciutats.

Olot, Girona...-Ahir a la nit vaig acabar ballant a Sils, després de fer l’últim parlament, a quarts d’onze, recolzant la candidatura d’en Xico Anoro que recull el testimoni de l’estimat Quimet Rovira. Abans havia estat a la Plaça Catalunya d’Anglès fent costat a en Pere Figuereda que vaig conèixer com un home clau en la normalització lingüística de la justícia i que ara és un excel·lent candidat que recull el testimoni de l’alcaldessa Judit Guirado que està cridada a un futur de treball pel bé col·lectiu més enllà dels límits del municipi. I dijous vaig acabar el dia a Sant Coloma de Farners, al costat de l’alcalde Antoni Solà a qui li desitjo el millor perquè els fets l’avalen com un gran alcalde i l'únic que ha mantingut una capçalera de comarca per a CiU en els moments difícils. Tot això, però, anirà a millor en aquestes municipals. Abans havia estat a Olot en l’acte central d’en Josep Maria Corominas. En Mia ha fet una excel·lent campanya, ha mostrat alternativa davant l’esgotament del socialisme olotí i ha aplegat un gran equip. En Mia, amic, és un home perseverat i que sap fer colzes per arribar fins al fons dels temes. Dijous també va ser el dia de l’acte central de la candidatura d’en Carles Puigdemont, el nostre candidat a l’alcaldia de Girona. En Carles, un altre amic, ha mostrat a la societat gironina el que alguns ja coneixíem de fa temps: persona amb poderoses i innovadores idees pròpies que pot aportar com aire fresc a la Girona inercial d’un socialisme esllanguit. Convé la concentració de vot en la seva candidatura, que és la del canvi i l’alternativa, que és la que té molt més futur que no el llarg passat dels hereus de la Girona socialista i nadalista que un dia va fer un bon servei per allà els anys vuitanta. Són 28 anys sense alternança: aigües estancades per a una ciutat fantàstica.
Tots els replecs- Totes les comarques: des de la sardinada a Tamariu amb la Carme Bonal fins a l’acte intens, llarg i entranyable, molt humà, a Ogassa, amb l’alcalde Xavier Aulinas i amb l’exalcalde Tubert, de can Tal.lara, a primera fila que volia organitzar un debat entre candidats! D’Ogassa en vaig tornar amb uns embotits insuperables. Aquell dia, a mitja tarda, vaig passar per Tortellà a fer costat a la candidatura de l’Adela Solà i la gran empenta del número dos, en Joan Reixach, en Campana, i a dir que en política no s’hi val tot, ni la desqualificació ni la crispació. Tan de bo que diumenge sigui possible respirar amb més llibertat a Tortellà. Però fer campanya a vegades té epílegs no previstos: a Palau Saverdera no només faig cloure el míting d’en Narcís Dausedas sinó que vaig ballar country, em van cantar havaneres i vaig acabar fent un segon míting espontani en anglès per a la important comunitat de votants d’altres Estats de la Unió Europea. A Portbou vam anar a saludar a l’alcalde sortint, en Manuel Flores, i amb l’Amor Heras vam anar fins al barri de la Muntanya a fer costat al nostre candidat i a demanar el vot del jovent. I així podria anar continuant amb en Joan Silvestre, un gran candidat per tornar a ser alcalde Pals (divendres 18, una molt bona fideuà i un bon clima), en Moisès Corominas que el vaig trobar animat i amb bones opcions, a Camós on recuperarem l’alcaldia i a Cornellà de Terri on amb més llistes que mai, la nostra candidatura presenta unes bones propostes mediambientals. Em deixaria tants noms fent una llista més completa que prefereixo deixar-la incompleta. Recordant que en Santi Vila no ha fet més que pencar i treballar per tenir el millor resultat –altres han reculat- i que en Carles Pàramo està dedicat en cos i ànima a Roses. El company d’hemicicle i amic Josep Maria Guinart ha fet un “vaitot” per completar una excel·lent trajectòria municipal. I a Banyoles en Miquel Noguer farà un gran resultat.... No cal avançar conclusions. Els resultats els tindrem en hores.