05 de setembre 2007

Va guanyar Zapatero...i no hi ha guanyat Catalunya


“Fets, no paraules” deia fa un any un candidat que va perdre les eleccions al Parlament de Catalunya. Doncs això. A la política li convenen molts més debats centrats en dades tangibles.i objectives i no pas en tan bla bla bla.. i polítiques de declaracions i contradeclaracions, de veure qui la té més llarga, la llengua, per dir quelcom que s’evapora en tres dies.

Un cas ben clar. Aquests dies s’està discutint el compliment de l’Estatut en allò referint a la inversió en infrastructures a Catalunya. Aquesta inversió hauria de ser del 18’8% d’acord amb l’aportació catalana al PIB estatal. De govern a govern socialista no van arribar a complir l’Estatut en els Pressupostos de l’any passat. Mal negoci el “govern amic”. Però què en farem de pressupostar molta obra pública si després no es compleix allò pressupostat?
La majoria de parlaments de les societats democràtiques avançades tenen una Oficina pressupostària depenent del legislatiu. Si el Parlament és qui aprova els pressupostos els parlamentaris tenen el dret i l’obligació de seguir el compliment d’allò pressupostat. La seva execució. El programa electoral del PSOE en les últimes eleccions generals portava la creació d’una Oficina pressupostària a les Corts Generals en les mesures de “ qualitat democràtica” de les quals tan s’omplia la boca el president del govern espanyol. Queden pocs mesos per acabar la legislatura i d’Oficina pressupostària res de res. Els socialistes esgrimiran el pretext que s’ha de crear amb el nou Reglament. No és veritat. La veritat és que han donat llargues perquè no es pugui saber la veritat. I la veritat són 0% d’execucions en algunes obres. Que ho preguntin als veïns de la Vall de Ribes amb el Túnel de Toses, que ho preguntin als veïns de la N-II a Lleida amb les rotondes, que ho preguntin als pobres usuaris de la N-340 a Tarragona o de la N-II a Girona. Va guanyar Zapatero...i no hi ha guanyat Catalunya. Catalunya serà forta i respectada a Madrid quants menys vots tinguin PSOE i PP en les properes eleccions generals en el nostre país. I quanta més força tingui el nacionalisme català útil i eficaç