10 d’agost 2008

El taxista del Kajakstan


Una bella història que m’explica la Gemma d’Armengol, que estiueja a Vulpellac i que ha vingut a dinar a Pals amb l’Albert Abril i el seu fill en Joan: “Una noia de Cherbourg (Normandia), filla d’una argentina i d’un català, enginyera especialitzada en soldadures, va anar a fer una feina al Kajakstan – que no va poder acabar, perquè van fallar alguns materials -. De tornada, anant cap a l’aeroport, va explicar al taxista que la portava d’on era, què feia, i de fil en agulla, la noia li va parlar també de la família, d’una germana que ha estudiat llengües eslaves. Que parla rus i polonès.

I el taxista li diu que , precisament, un parent – o un conegut o un saludat , ara no ho recordo- ha comprat un hotel a Deauville i necessita gent que parli rus. Deauville, a la costa normanda, ciutat encara una mica proustiana, conserva “de beaux restes” com diuen els francesos. Si la gran burgesia parisina ja no hi estiueja tant i tampoc els grans ducs russos de l’exili, ara sembla que hi van les noves nomenklatures.

Bé, els grans hotels de Deauville necessiten personal que parli rus. I així, gràcies al taxista de Kajaskstan, una altra noia de Cherbourg ha trobat una feina en un gran palace el propietari del qual és parent, amic o conegut d’un taxista del Kajaskstan”.

1 comentari:

Marc. ha dit...

Aqui tens un escrit sobre l'última polèmica que s'ha produït a Figueres.

Aquest any, a Figueres, per la nostra diada nacional i aprofitant el centenari de la creació de la bandera estelada, l'Ajuntament penjarà en un lloc important de la ciutat una senyera estelada.
Aquest, un gest perfectament normal en qualsevol altre nació del món, com sempre, a casa nostra a generat un sèrie de complexos.
Complexos, dels acomplexats de sempre, aquesta gent que encara li fa vergonya sentir-se català, ja que des de petits i no tant petits han “mamat” que el nacionalisme és "dolent", que és la causa de tots els mals, i que la única ideologia "bona, casta i pura" és el comunisme, o en el seu defecte, el socialisme (ja que un polític demòcrata defensi el comunisme és una mica contradictori, oi).
Complexos, d'aquells que mai s' han sentit realment catalans, d' aquells que per ells ser català és com ser soci del videoclub de la cantonada, i que la pàtria i la bandera que realment els fa venir trempera és l'espanyola, cap problema, per gustos els colors i tothom és lliure de pensar i sentir el que vulgui, però tothom, eh! els catalans nacionalment conscients també, i encara més a la nostra terra.
Però el més greu de tot són els arguments que empren, ....que si l'estelada és il·legal....que si la majoria de figuerencs no ho volen...., senyors els figuerencs un cop cada quatre anys van a les urnes i diuen el que volen, i aquells que surten escollits a les urnes creen majories, i les majories decideixen, o el que passa és que els acomplexats tampoc creuen en la democràcia, que la democràcia només és bona quant guanyen els "teus", a i per cert, que algú em digui en quin precepte legal es diu que la bandera estelada és il·legal.