08 de novembre 2009

El gust per una carta escrita a mà

Sóc soci dels Amics de l’Alta Garrotxa i un dels petits plaers és que rebo les seves periòdiques comunicacions per carta i amb l’adreça i el remitent escrits a mà. La secretària dels Amics de l’Alta Garrotxa, la Gemma Caubet, te la paciència d’escriure cada adreça a mà. I la curiositat és molt més gran que la que desperta un correu electrònic. Aquestes últimes setmanes he rebut atacs massius de “spam” que són un calvari. Els afectats de l’estafa dels segells de Forum Filatético i Afinsa que volen que els pressupostos públics els paguin les seves pèrdues, els militants del partit de UpyD que volen 50 diputats més al Congrés, el col·lectiu de suboficials de l’Exèrcit...milers de correus en pocs dies que es barregen amb els correus singulars. Al final, hom agafa una certa mania davant les causes més nobles expressades de forma desproporcionada i obsessiva. La saturació, la societat de les avaries. Gust per la comunicació com la d’abans. Una certa distància a la hiperconectivitat malaltissa.

1 comentari:

Anònim ha dit...

Señor Xuclá.

Soy un Suboficial del Ejército Español y no se puede Ud. imaginar la tristeza que me ha producido la lectura de los artículos de su blog. A pesar de ser Ud. miembro de la Comisión de Defensa, en el único artículo (de los que he visto) en el que hace referencia a los Suboficiales es en este. Y no precisamente para hablar bien de nosotros.
Hoy en día utilizamos los medios que están a nuestro alcance, y ver una carta manuscrita es muy raro. Si hemos utilizado el correo electrónico es porque es más rápido, más barato y más eficaz ya que es difícil que se pierda. Usted los califica como "spam", pero realmente son cartas de personas que no tienen quién defienda sus intereses, y hemos pensado en Usted. Siento que le haya molestado, pero..... ¿hay alguna otra forma para nosotros de hacerle llegar nuestra problemática?.