13 de maig 2015

Xuclà reclama al ministre de Defensa una estratègia "nítida i desenvolupada" en matèria de bioterrorisme

El portaveu de defensa del Grup Parlamentari Català (CiU) al Congrés, Jordi Xuclà, ha reclamat aquest matí al ministre Pedro Morenés una estratègia "més nítida i desenvolupada" per a la prevenció d'atacs bioterroristes. En la seva interpel·lació, el diputat català s'ha mostrat "preocupat" davant la falta d'informació en aquesta matèria i ha demanat al ministre "una resposta més elaborada i un disseny més sofisticat en l'Informe de Seguretat". Xuclà ha destacat els recursos destinats pels Estats Units per fer front a amenaces biològiques i, en aquest sentit, ha demanat més transparència al govern de l’Estat, ja que, "en l'Informe anual de Seguretat de 2014 no es recullen tot just referències a les mesures adoptades pel govern central".
El diputat de CiU ha recordat a la Cambra que els avenços tecnològics permeten la biosíntesi d'agents biològics com el virus de la verola, incrementant les possibilitats del seu ús en atacs terroristes. "Mentre altres països estan fent provisió de vacunes de tercera generació per a la lluita contra el bioterrorisme, Espanya no compta amb els instruments apropiats per lluitar contra el virus de la verola", ha explicat Xuclà i ha recordat que a Espanya els menors de 35 anys no estan vacunats contra aquesta malaltia, que pot ser usada com a arma terrorista.
Davant l'alerta de Convergència i Unió en el sentit que les vacunes que va adquirir el govern central en 2003 estan caducades, el ministre de Defensa ha reconegut que no sabia res d'això i s'ha compromès a dur a terme una investigació en el seu Departament.
Xuclà ha assegurat que és "indispensable" actualitzar tota la informació que el ministre ha exposat davant la Cambra per incorporar-la en l'Informe de Seguretat Nacional. "És bo que la població tingui coneixement que el Govern, en col·laboració amb les comunitats autònomes, treballa per al combat contra el bioterrorisme", ha destacat el diputat.

Aquí podeu veure la intervenció