11 d’abril 2008

Telefonia mòbil i ADSL

Llegeixo una informació del Diari de Girona: “Divuit pobles tenen problemes de cobertura de la telefonia mòbil”. Aquests dies de campanya que he recorregut amunt i avall les comarques gironines he comprovat aquests problema de primera mà. I molt més enllà d’aquests divuit pobles. Zones fosques, talls, saturació de la xarxa... avui la telefonia mòbil i la banda ample de connexió a Internet són elements indispensables del desenvolupament econòmic. Diuen que hi haurà un nou ministeri d’Innovació i Tecnologia. Doncs té molta feina en aquest camp. El servei l’ofereixen companyies privades però fortament regulades per la Comissió de les Telecomunicacions. Els poders públics han de ser molt més durs en disciplinar aquest sector.

3 comentaris:

Carles Banús i Puigivila ha dit...

Jordi, el tema de les infraestructures de telecomunicacions deixa bastant que desitjar en alguns llocs, tal i com has pogut comprovar durant la campanya.
Fer arribar les "noves tecnologies" a tota la població hauria de ser unes de les prioritats de qualsevol govern; estem ja de ple al segle XXI.
El problema, però, és que s'ha deixat l'estesa d'infraestructura a una empresa privada i aquesta només mira com recuperar la inversió de la manera més ràpida (i de fet hi té tot el dret). Aquí és on els pobles petits (i la seva població) hi perd. Ens trobem davant d'una fractura digital que conduirà (si no s'arregla abans) a una fractura social; i això sí que serà greu.

Anònim ha dit...

Jo crec que el que caldria seria d'una vegada per totes unificar les diverses antenes de telefonia mòbil del país per dos motius:

1.- reduïr l'impacte visual de les antenes

2.- garantir la màxima competència entre operadores a tot el territori, garantint així que s'ampliï al màxim aquesta prestació.

Però em sembla que no s'està gaire per la labor.

Anònim ha dit...

Jordi, amb quina operadora o operadores has notat més mala cobertura de totes?
Haig de viatjar per aquí la zona i no voldria quedar-me a mitges tintes...

Gràcies.