15 de gener 2009

80 km/h


Des que la companyia Spanair va deixar de fer el vol Girona-Madrid, no hi ha més remei que anar a prendre l’avió a Barcelona, al pont aeri. Dijous a la nit és el dia habitual de tornada cap a casa després d’una setmana de Ple. Dijous a les onze o les dotze de la nit. Postal habitual i rutinària. Surto de l’aeroport i condueixo cap a Girona. Transito per les autovies del Baix Llobregat i del Vallès a 80 km/h en compliment de la norma del Govern tripartit. Hi ha molts pocs cotxes per l’autovia, però a 80 km/h. Sensació d’estupidesa que es repeteix setmana rere setmana. A partir del 15 de gener, serà obligatori circular a 40 km/h per algunes vies en compliment d’una nova genialitat del departament del conseller Joan Saura. El seu homòleg Joaquim Nadal ha fet notar l’absurditat d’aquesta postal que jo visc cada dijous a la nit. Té les de perdre. Per l’equilibri d’aquest joc d’ous que és el Govern tripartit.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

Sr. Xuclá soy Fernando y hablé con Ud. hace unos dias sobre la ley del tabaco por telefono, y ahora viendo estos articulos como el de la velocidad a 80 kmts. quiero decirle que estoy de acuerdo con Ud. pues es una medida engañosa porque la autentica finalidad es recaudar mas dinero, porque a ciertas horas de la noche la circulación es casi nula y no existe peligro de accidente con lo cual podian ampliar el limite, y ahora se habla de bajarla aun mas para aumentar la recaudación esta claro.
Creo que no se esta actuando bien con el sector del automobil pues a veces utilizan demasiado la estadistica para aumentar los radares y poder recaudar mas dinero porque es una contradicción saber que hay 700 puntos negros con muertes incluidas y no se modifican es algo asi como la ley del tabaco que saben que mata mas de 50000 personas al año y no hacen nada para evitarlas.
Saludos

Anònim ha dit...

Jordi, els 80 km/ és una històra que s'ha venut fent trampa. Diuen que ja té efectes medioambientals, però no diuen que s'ha reduït quasi en la mateixa proporció el trànsit viari degut a la crisi. També el tema dels accidents, perquè la reducció ha estat més gran a España (on no hi ha 80) que a Catalunya.
Com diu en Laporta...."al loro!"
Simó Roca