06 de juny 2010

Eleccions el 21 de novembre?

L’empresa de publicitat que té tots els números per fer la campanya institucional de foment del vot en les eleccions catalanes de la tardor, aquesta setmana ha rebut una trucada d’un despatx del govern per indicar que preparin les proves amb la data del 21 de novembre. Les eleccions fa quatre anys van ser l’1 de novembre i com que aquest any és pont, el més ponderat seria fer-les el diumenge 24 d’octubre. Però voler allargar un mes més la legislatura també és tota una declaració desesperada d’estat d’ànim. Qui m’ho explica, treballa en aquesta empresa de publicitat.

3 comentaris:

telenieko ha dit...

Bon dia Sr. Xuclà, ja ha tingut en compte que si les eleccions fossin el 24 d'Octubre, la convocatòria seria al Agost?.

Jordi Xuclà ha dit...

Marc, les eleccions s'han de convocar entre 60 dies i 54 dies abans de les eleccions. ültimament sempre es convoquen 54 dies abans. Això ens porta a començaments de setembre, en l'arrencada del nou curs polític. El 24 d'octubre seria una data molt ajustada al compliment de la legislatura. jordi xuclà

telenieko ha dit...

Jordi, al link que he deixat abans estan tots els càlculs. Montilla pot esperar fins al 27/10/2010 per convocar eleccions (que se celebrarien el 20/12/2010).

Ha de convocar-les com a molt tard 25 dies abans d'esgotar la legislatura, però les eleccions no tenen perquè ser *abans* d'esgotar-la.

És a dir, la disolució del parlament és el que s'ha de fer, com a molt tard, 25 dies abans del 4rt aniversari de la legislatura.

Així que si el MHP Montilla vol esgotar la legislatura fins al final, podem arribar a Desembre sense eleccions... Esperem que no ;)