28 de maig 2014

CiU considera "indignant" la passivitat política del PP al negar-se a compensar els ciutadans ex residents a Guinea Equatorial

Xuclà ha defensat una iniciativa per donar solució als que es van veure obligats a abandonar aquesta antiga colònia però topa amb el rebuig del PP

La Comissió d'Afers Exteriors al Congrés s'ha negat, amb l'única oposició del PP, a establir mesures compensatòries per als ciutadans espanyols, la gran majoria d'ells catalans, exresidents a l'antiga colònia de Guinea Equatorial com ha reclamat CiU en una proposició no de Llei.

Aquesta tarda, el portaveu d'Exteriors de CiU, Jordi Xuclà, ha tornat a posar sobre la taula una vella i reiterada reclamació de CiU perquè es faci justícia i es compensi econòmicament als que es van veure obligats a abandonar Guinea Equatorial després de la seva independència el 1968, després que el Govern ordenés l'evacuació urgent dels ciutadans espanyols residents a l'antiga colònia.

Des de fa 21 anys que CiU va obrir el debat sobre aquesta qüestió al Congrés, encara a dia d'avui no s'ha donat resposta als afectats que van perdre les seves propietats i béns en deixar enrere Guinea Equatorial "s'estan vulnerant els drets d'aquestes persones" ha denunciat Xuclà, que ha recordat que ja es va aprovar per les Corts una iniciativa a instàncies de CiU que reclamava l'elaboració d'un cens d'aquests afectats per procedir al seu posterior compensació.

“Malgrat que aquest cens està elaborat” tal i com ha afirmat el diputat de CiU “el Govern no ha volgut revelar el seu contingut i, menys encara, procedir a compensar els mateixos”. "És simplement indignant aquesta absència d'iniciativa política per donar resposta als afectats" ha emfatitzat.
Xuclà ha fet una crida al PP perquè adopti una actitud constructiva i procedeixi a donar resposta a aquestes persones. Però també ha llençat un retret al PSOE, ja que les dues formacions han rebutjat aquesta reclamació de CiU quan han gaudit del Govern i, en canvi, han donat suport estant en l'oposició .