19 d’octubre 2014

Temps d’acceleració


El lloc en que em varen fer possible. Dissabte 18 d'octubre, Sant Lluc, el patró d'Olot. Com diu la cançó de Raimon, "quan torno al lloc en em varen fer possible....". Mati olotí, Fageda d'en Jordà i matar el cuc a Cal Sastre de Santa Pau, digestió a Batet de la Serra, des d'on escric aquestes ratlles. Reunió familiar indispensable per retrobar la calidesa del ventre matern (en sentit gran) en aquests temps accelerats on tanta gent pateix, on tanta gent necessita la certesa de la mà ferma, de la mirada segura. Fem el cor fort, tirem endavant. Ens conjurem. Sabem que no ens tornarem a trobar tots junts fins el 24 de desembre. I, fins aleshores, tantes coses han de succeir. Ningú sap amb certesa en quin sentit. Alguns tenen el millor camí traçat però que sigui possible depèn de l’evolució d'aquest magma de raciocini, llàgrimes incontingudes davant les càmeres, mala llet, bona fe, esperança, transcendència, càlcul de vol gallinaci, magnanimitat, misèria, feina discreta, sorolls estridents, esqueixaments emocionals, retrobaments impensables... Tot això en aquests temps accelerats. En tot això penso en el capvespre del dia de Sant Lluc mirant la Garrotxa des de Batet de la Serra amb la serra de Cavallers i el Taga de fons, aquesta muntanya perfecta amb una culminació que toca el cel i la sensualitat.

Pressupostos 2015. Unes poques dades que parlen per si mateixes: Girona és la província espanyola amb una inversió per càpita més baixa de tot l'Estat espanyol amb 70 euros per habitant i per any. La província més ben tractada és Ourense amb 1.990 euros per habitant i per any. El promig espanyol és de 243 euros per habitant i per any. Perquè les comarques gironines arribessin al promig espanyol s'hauria d"incrementar la inversió en 125 milions pel 2015. Actualment la inversió és de 53 milions d'euros però 24 són en una partida de manteniment de la xarxa ferroviària, pur maquillatge. Ja està tot dit. No calen adjectius. Alguns ens acusen d’apocalíptics. Som gent moderada i esfereïda. Noway! 

La crida del diumenge 19 d'octubre. Avui una mica desprès de migdia l'ANC farà una crida a la unitat dels partits favorables al dret a decidir. Divendres el meu veí iconoclasta Ramon Iglesias escrivia que els partits i els politics d'ara ja no serveixen i que es veuen abocats a un urgent reciclatge. Una onada ve, hi estic d'acord. Servirà per separar el gra de la palla, de la política i del periodisme. Visca la societat cooperativa, visca l'aggiornamento!! Ens veiem en el camp de la batalla de la meritocràcia. Temps d’acceleració.