23 d’abril 2008

Mecano Saura


El conseller de l’Interior i Participació ciutadana, Joan Saura, ara, té mala consciència i ha proposat desmuntar un quilòmetre de la canonada del transvasament de l’Ebre a Barcelona com a “símbol” de la “provisionalitat” de l’obra. Tot un homenatge surrealista a Salvador Dalí. Volen continuar sent antitransvassistes, però només ho són de nom perquè sota un govern tripartit i amb un Departament de Medi Ambient dirigit per Iniciativa per Catalunya-Verds s’ha produït:


1- Els transvasament de l’Ebre a Barcelona després de l’intent fallit de transvasar el Segre en el seu naixement.


2- L’autorització del major transvasament d’aigua del Ter a Barcelona per sobre del Decret de màxims de 1959 fins al punt que, dades oficials del Departament, 2 de cada 3 dies de 2007 el Ter va estar per sota del seu cabal ecològic. Més del 70% de la seva aigua és transvasada des del Pasteral.



Lliçons d’aquest episodi d’improvització:


a- Iniciativa per Catalunya-Verds ha superat l’edat de la innocència (o no!), ha mastegat els efectes de “la cultura del no” i ha gestionat amb empentes i rodolons la crisi (ocultació premeditada d’informació, insistència amb el greu error de la capçalera del Segre...i oracions a la Moreneta).


b- El govern tripartit-2 que camina cap als seus 5 anys no és com ens l’havia promès el seu president. Montilla ens havia anunciat el final del Dragon Khan. I la muntanya russa persisteix.


c- La política catalana hauria d’haver passat pàgina d’alguns episodis de frivolitat després de l’experiència governamental dels socis del tripartit. Però quan el conseller Saura ens proposa desmuntar una obra de gran cost – injustament imputada al finançament del deute històric en infrastructures- com si fos un Mecano, penso que encara tenen reserves de beneiteria per servir-nos.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Hola Jordi sóc la Joana , en primer lloc moltes feliçitats per el teu sant.
M'ha agradat molt el video que has penjat de la meva àvia i tu a la llibreria ,espero tornarte a veure una abraçada forta :Joana Bordas Teixidor.