24 de gener 2011

La llei de Costes i el litoral gironí


Tot i que no ha estat notificat oficialment, ja es té coneixement que el Ministeri de Medi Ambient ha decidit aplicar la llei de costes a Empuriabrava, i si no hi posem remei aviat a Santa Margarita, de tal manera de que zones urbanes de fa trenta i quaranta anys ara passaran a ser zona marítimo-terrestre.
Això voldrà dir que el dret de propietat quedarà notablement limitat, que els propietaris hauran de demanar permís al Govern de l’Estat per fer qualsevol tipus de reforma a les seves cases o que els amarratges seran en regim de concessió de 30 anys, La llei de Costes vigent va entrar en vigor el 28 de juliol de 1988. És una vergonya que 23 anys després el govern decideixi aplicar d’una manera diferent la llei perjudicant els propietaris i donant una imatge nefasta de la seguretat jurídica a l’Estat espanyol.
Molts dels propietaris d’Empuriabrava i Santa Margarita són centreeuropeus, especialment alemanys, que han fet notar la seva indignació en la premsa dels seus països d’origen i fins i tot en el Parlament Europeu a través d’eurodiputats alemanys. Davant aital despropòsit del Ministeri de Medi Ambient, només queda uns solució: canviar la llei de costes per fer casar el sentit comú amb la llei, per evitar arbitrarietats com les que pateixen a Castelló d’Empúries i a Roses.

1 comentari:

marga ha dit...

gràcies per posar-se al costat del ciutadà que no entenem res del que està passant i com és, que avui en dia, el govern destina temps i diners en una problemàtic inexistent, on ciutadans i ciutadanes hem viscut en tranquilitat i harmonia fins el dia d'avui, qeu ham vingut a prendre la propietat privada en un país aparanment democràtic i que respecte els drets dels seus ciutadans. Una fectada que viu a un km de la platja.