10 d’abril 2011

Recordar-se del mort quan el vetllen


A vegades el costumari català és molt ric i expressiu. M’ha vingut al cap aquesta frase quan he llegit la notícia: “Recordar-se del mort quan el vetllen”.


Fa set anys i algunes setmanes de la victòria de Zapatero en les eleccions generals de 2004. Falten vuit mesos i mig perquè el parlament espanyol tanqui portes per la convocatòria d’eleccions generals. Falten set setmanes per les eleccions municipals. Fa set anys que el Govern socialista no ha aconseguit inaugurar cap nou quilòmetre de la N-II desdoblada. Fa tres setmanes el ministre de Foment va dir al Senat que no tenia diners per desdoblar la N-II aquest any. Fa tres setmanes que van sortint notícies que demostren que el ministeri de Foment sí que té diners per desdoblar altres carreteres: Autovia de la Plata (transitadíssima!!!) en el seu pas per la província de Palència (el famós tram de Benavente!) o accessos a la ciutat de Huelva desdoblats.


I ara, els socialistes gironins, tots ells, en peregrinació, van a dir-li al ministre que el socialisme gironí s’està fent el harakiri amb la paràlisis per 7 anys de la N-II. El ministre els hi diu que s’ho pensarà i que donarà una resposta en setmanes. La resposta, evidentment, serà aproximadament positiva i inflada com els núvols de primavera en una tarda plàcida a l’Empordà tramuntanat. I direm: “veus: això és recordar-se del mort quan el vetllen”.

1 comentari:

opaitopepe ha dit...

Estimado Sr:
El dia 12 de Abril el PDLODDFAS quedó listo para su debate en el congreso. Los recursos con los que contamos los militares de base; a la sazón,"los sufridores", para dejar patente nuestras inquietudes en este y en todos los temas, son CERO.
Me gusta ir al grano: No queremos quedar al margen de las decisiones que afectan al futuro de nuestra carrera. Necesitamos que las asociaciones profesionales tengan capacidad de maniobra y que los representantes del consejo de personal sean elegidos por elección entre los implicados. No concibo otra fórmula eficaz para dotar de legitimidad, aunque sea aparente,a este órgano consultivo. Nadie vela por nuestros intereses, resulta palpable.
Gracias por su atención.