22 de desembre 2007

Túnel de Bracons: el que deien i el que faran ICV i ERC

Ja s’ha acabat la perforació del túnel de Bracons i està previst que d’aquí a un any, més amunt, més avall, s’hi podrà circular. Em ve a la memòria la campanya al Parlament de Catalunya de 1995. Anava en cotxe amb en Pere Macias i recordo que en Pere, alcalde d’Olot, president de la Diputació i conseller en potència, va tenir una llarga conversa amb el president Jordi Pujol per incorporar l’obra del Túnel de Bracons al programa electoral. Ho vam aconseguir. Amb convicció però també amb un punt de torment dels garrotxins que ens sentim tan identificats amb el paisatge de la Vall d’en Bas. Ho vam aconseguir insistint molt. Recordo també que el tripartit, que acaba de complir quatre anys – 20 de desembre- va arrancar amb una oposició frontal al túnel de Bracons. I recordo les diatrives de Joan Boada o Joan Puigcercòs.
D’aquí a un any s’acabarà una obra emblemàtica del govern de CiU. D’aquí a un any circularem per una carretera més insegura del que s'havia projectat inicialment, després de les modificacions del tripartit, però que comunicarà millor les comarques gironines amb la Catalunya central. I farà nèixer l’Eix Vic-Olot-Figueres. D’aquí a un any també hi circularan aquells honorables consellers que s’hi van oposar. En aquella oposició política de Palau – que no la de la bona gent de la terra- hi va haver molt de tic carlista, de reacció contra la normal millora de la nostra connectivitat viària. Hi ha un carlisme reaccionari transvestit d’esquerra ecopija i de radicalisme de dibuixos animats.

1 comentari:

Unknown ha dit...

Gràcies a la feina i a la lluita feta prèviament per Salvem les Valls i després pel Tripartit i especialment per l'associació de veïns de Joanetes es va aconseguir (aprofitant el moment....) que el flamant projecte de "Pere Macias" que trinxava el poble de Joanetes es canvies i es portés a terme amb un nou túnel a Joanetes.
CIU va tenir molta pressa a començar a foradar i a concedir totes les obres de Bracons, no fos cas que les eleccions esgarressin el projecte.
Realment senyor Xuclar feu avorrir i menysteniu a la ciutadania, especialment als olotins.
Tenim poca memòria, no tenim assessors, ni res que se l'assembli, però estimem la nostra terra per sobre de tot.
I on era CIU quan es parlava de l’arribar a la plana? o és que el projecte es resolia tot sol?, en fi, quina desconsideració que teniu vers els vostres cociutadans.
No cal continuar mes seria massa llarg